Vroege Vogels

Sporenkievit in Nederland

  •    •  
02-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Half juli is in het Noord-Hollandse Slootweg een sporenkievit ontdekt door Wim Tijsen. Het is Luuk Punt gelukt om de vogel te filmen. Hij vertelt: De vogel lijkt goede papieren te hebben om door het Commissie Dwaalgasten Nederlandse Avifauna (CDNA) te worden aanvaard. De vogel is immers ongeringd, heeft geen vreemde beschadigingen in zijn verenkleed, zit hier in de goede tijd van het jaar en heeft een natuurlijk ruipatroon. Het lijkt om een 2e kalenderjaar vogel te gaan. Mocht de vogel worden aanvaard, dan zou het een nieuwe soort voor de Nederlands avifauna zijn."
Omdat het filmpje op YouTube staat is het nodig om de 'sociale media cookies' te accepteren. Of bekijk het filmpje op YouTube.

Meer over:

sporenkievit
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (1)

WimTijsen
WimTijsen3 aug. 2018 - 16:24

Om precies te zijn zit de vogel IN de Wieringermeerpolder, ten noorden van het dorp Slootdorp aan de Slootweg, net ten zuiden van De Haukes, wat weer OP het voormalige eiland Wieringen ligt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.