Vroege Vogels

Spontane vuilruimactie Stadswaard Nijmegen

  •  
05-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuilruimactie_stadswaard_juli_2014_konikpaard_met_afval.jpg
"Stop met klagen en teken in voor één van onderstaande data". Dat is het motto van de website actieschonewaal. Een particulier initiatief van Damiaan Messing naar aanleiding van de enorme hoeveelheid zwerfvuil in natuurgebied de Stadswaard bij Nijmegen. De actie heeft gehoor gekregen en de eerste avond samen vuil opruimen zit er inmiddels op. Het is geweldig dat mensen zelf initiatief hebben genomen om iets aan het zwerfvuil te doen.
De Stadswaard is een uiterwaard aan de zuidkant van de Waal, grenzend aan Nijmegen. Terreinbeheerder Staatsbosbeheer en kuddebeheerder FREE Nature juichen het toe als veel mensen van dit mooie gebied komen genieten. Helaas gaan niet alle bezoekers even zorgvuldig met het gebied om en blijft er nogal wat afval op de stranden liggen. Het afval vormt zelfs een risico voor de runderen en paarden.
Het mooiste zou het zijn als mensen zelf hun afval opruimen. Maar tot die tijd kan men zich aanmelden op de website actieschonewaal . Om de andere dag worden vijf mensen gevraagd om een uur vuil te komen opruimen.
Tekst: Chris Braat, FREE Nature
Foto's: FREE Nature
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.