Vroege Vogels

Spinnentijd leidt tot meer angsten

  •  
19-09-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
4bb0dfb07f.jpg

© Fotograaf: debont

Mensen met spinnenangst hebben het deze weken moeilijk, dit meldt de Telegraaf. Door het grote aantal spinnen dat wordt waargenomen regent het aanmeldingen bij centra die angststoornissen behandelen.
Het angst- en traumabehandelcentrum IPZO ziet de afgelopen weken aanzienlijk meer aanmeldingen van mensen met spinnenangst. „Deze aanmeldingen variëren per seizoen, maar nu zijn het er zeker twee keer zoveel als in het voorjaar”, zegt hoofdbehandelaar Jan van den Berg.
Bij het Instituut Angstoverwinning melden zich wekelijks 5 tot 10 mensen. Dat is volgens Stephan Dresselhuys, oprichter en coach bij het instituut vijf keer zo veel als normaal. „Dit begon zo'n 4 weken geleden en gaat nu nog door”, aldus Dresselhuys. „Wij horen van cliënten dat er steeds meer en steeds dikkere spinnen rondlopen”.
Bron: Telegraaf
Note redactie: Het is nog onbekend of er meer angstmeldingen zijn gedaan nadat de Spinnentelling deze week van start is gegaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.