Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spinnen tellen dit weekend

  •  
05-09-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
168 keer bekeken
  •  
spinnenweb QuintenBulte

© spinnenweb, foto: QuintenBulte

In het weekend van 7 en 8 september wordt de Nationale Spinnentelling 2019 gehouden. Welke spinnen leven er in en rondom je huis? Ga ook op zoek naar spinnen en geef je waarnemingen door.
De kruisspinnen zijn nu groot en goed zichtbaar, maar ga zeker ook op zoek naar kleinere soorten op de bodem, op bladeren en in gaatjes van de muren. Loop als het al donker is eens met een zaklamp langs de huismuren op zoek naar de verschillende nachtactieve spinnen.

Zo werkt de spinnentelling

wespspin in web jokenijenhuis

© wespspin in web, foto: jokenijenhuis

Wespspin, fotograaf: jokenijenhuis

Jaarrond Tuintelling

De Spinnentelling 2019 is een telling die ooit is opgestart door  EIS Kenniscentrum InsectenVroege VogelsNaturalis  en  Natuurmuseum Fryslân  en nu onderdeel is van  Jaarrond Tuintelling . Dit laatste is een project van zeven samenwerkende natuurorganisaties. De Jaarrond Tuintelling probeert om de slechtst onderzochte natuurgebieden van Nederland (tuinen!) beter in beeld te krijgen door met zoveel mogelijk mensen het hele jaar door te tellen. Wat leeft er in de tuinen? Hoe gaat het met die soorten? Welke ontwikkelingen zijn er in de tuinnatuur te zien? Door mee te doen aan de Jaarrond Tuintelling helpt u op een leuke manier met het verzamelen van deze kennis.
witte spin TinekeDonné

© gewone kameleonspin, foto: TinekeDonné

Gewone kameleonspin, foto: TinekeDonné
Bron: Jinze Noordijk,  EIS Kenniscentrum Insecten
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.