Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spelen in het wild

  •  
22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Wie een ruig dagje uit wil met de kinderen kan vanaf nu naar de natuurspeeltuin op Tiengemeten. Met 4,5 ha de grootste van Nederland en vol boomstammen, blubber, beesten en bloemen.
Natuurmonumenten wil zoveel mogelijk kinderen spelenderwijs kennis laten maken met natuur. Kinderen worden hier uitgedaagd tot bewegen, ontdekken, ontmoeten en creativiteit.
Speelnatuur Tiengemeten is ontworpen door Sigrun Lobst, die eerder landelijke bekendheid kreeg met haar ontwerpen voor de Speeldernis in Rotterdam. Lobst: ‘Het gebrek aan groen om te spelen wordt steeds nijpender. Ook in de politiek en de media hoor je er steeds meer over, en terecht. Een groeiende groep ouders zoekt groene, natuurlijke speelplekken bewust op. Ze vinden het belangrijk dat kinderen buiten spelen en willen dat hun kinderen contact hebben met natuur, met seizoenen, met natuurlijke uitdagingen.’
Bron: Natuurmonumenten
Foto: Natuurmonumenten / Rob Doolaard
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.