Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spectaculair groen na Hoge Veluwe brand

  •  
03-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
HV_Brand_week_2_DSC02327.jpg
Twee weken na de grote natuurbrand op de Hoge Veluwe is al goed te zien hoe de natuur terug vecht. Wat een week geleden nog bijna volledig zwarte aarde was is nu al aardig groen gekleurd. Molinia caerulea , in het Nederlands pijpestrootje, staat al fris groen in het Vroege Vogels proefvlak.
Vroege Vogels heeft een stuk van wat meer dan een vierkante meter in de buurt van het vennetje Deelensche Wasch afgepaald. De komende tijd gaan we elke week kijken hoe de verbrande heidegrond zich ontwikkelt. De eerste resultaten zijn spectaculair, Vergelijk de bovenste foto (Week 2 na de brand) met die er onder (Week 1 na de brand).
Uiteraard volgen we ook de ontwikkelingen in het hele gebied van 500 hectare dat getroffen werd op zondag 20 april om 8 uur 's ochtends. Maar we zoomen steeds in op dat kleine Vroege Vogels proefvlak.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.