Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Speciale 'fido-parken' langs Italiaanse snelwegen

  •  
08-08-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
vv_newsimg_128335.jpg
Honden en katten die hun baasjes in de vakantie vergezellen, kunnen tegenwoordig beschikken over speciale 'fido-parken' - speciaal voor hen aangelegde terreinen - op een aantal pleisterplaatsen langs Italiaanse snelwegen. Dat heeft de Italiaanse dierenbescherming (LVA) bekendgemaakt.
Om te beginnen zijn er twaalf van die 'fido-parkjes'. De viervoetige vakantiegangers kunnen daar terecht in een tent, die hen tegen de zon beschermt. Ook is er water. De baasjes krijgen van de bemanning van de honden- en poezenparkjes informatie over de verzorging van hun huisdieren.
Het initiatief voor de huisdier-pleisterplaatsen wordt gesteund door een exploitant van restaurants langs de snelwegen.
Ieder jaar worden in Italië 100.000 honden en 50.000 katten door hun vakantievierende baasjes aan het lot overgelaten. Van de achtergelaten honden overleeft maar 20 procent dat. Op het achterlaten van huisdieren staat in Italië sinds vorig jaar 10.000 euro boete en een jaar cel.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.