Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Speciaal wandelpad voor doven blind

  •  
13-04-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_105112.jpg

© drents friese wold

In Nationaal Park Drents-Friese Wold is een wandelpad aangelegd dat speciaal geschikt is gemaakt voor ouderen en mensen die slecht - of niet - kunnen horen of zien. Dit zogenoemde familiepad is het eerste in zijn soort in Nederland.
Voor slechthorenden zijn er langs het pad op verschillende punten geluidsversterkers geplaatst. Op die plekken worden de geluiden uit de natuur versterkt. De natuurgeleiden veranderen met de seizoenen mee. Via een geleidelijn worden slechtzienden geattendeerd op infopanelen waar geur -en voelobjecten aangebracht zijn. Om het pad toegankelijk te maken voor personen in een rolstoel of rollator is de route verhard. Daarnaast staan er op verzoek van ouderen om de vijftig meter bankjes. Ook is er een mindervalidentoilet geplaatst.
De ontwikkeling en aanleg van het 2,6 km lange pad heeft Staatsbosbeheer een jaar en 300.000 euro gekost. De kosten zijn opgebracht door Staatsbosbeheer, particulieren en subsidianten. Vrijdag zal het familiepad officieel geopend worden.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.