Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Spanje stelt 20 zeevogelreservaten in

  •  
27-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
Pijlstaartvogel.jpg
In één klap hebben zeevogels in de westelijke Middellandse Zee er 50.000 km2 beschermd gebied bij gekregen. Het zijn 39 zogenaamde SPA’s (Special Protection Area’s), aangewezen onder de Europese Vogelrichtlijn. De zeereservaten sluiten aan bij beschermde vogelgebieden op het land.
Het land, de kust en de territoriale wateren van Spanje zijn van groot belang voor Europese zeevogels. Bijvoorbeeld voor de ernstig bedreigde vale pijlstormvogel (Puffinus mauretanicus) maar ook voor endemische soorten als Audouins meeuw (Larus audouinii) en de yelkouanpijlstormvogel (Puffinus yelkouan).
De aanwijzing is met name te danken aan de niet-aflatende inspanningen van SEO, de Spaanse BirdLife Partner, die er vele jaren van onderzoek en voorbereiding in heeft gestoken. SEO en Vogelbescherming Nederland delen overigens een traditie van nauwe samenwerking.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.