Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Spaar het milieu, eet kangoeroe'

  •  
17-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
104 keer bekeken
  •  
kangeroe_05.jpg
Wie het milieu een warm hart toedraagt, moet meer kangoeroevlees eten en minder schapenvlees. Dat zeggen onderzoekers van de Universiteit van Sydney in Australië vrijdag.
De kangoeroes hebben volgens de wetenschappers veel minder invloed op hun leefomgeving dan schapen. Kangoeroes drinken maar anderhalve liter water per dag, tegen schapen twaalf liter. Kangoeroes eten bovendien maar een derde van wat een schaap eet. In Australië zijn ongeveer 100 miljoen schapen tegenover ongeveer twintig miljoen mensen.
Schapenvlees is in Australië een van de meest gegeten vleessoorten. Australiërs eten zo'n elf kilo schaap en lam per persoon per jaar. Dit is ongeveer vier keer zo veel als in West-Europa. Via scheten en boeren stoten de Australische schapen enorme hoeveelheden CO2 uit, waardoor Australië een van de meest vervuilende landen ter wereld is.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.