Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Spaans moeras dreigt uit te drogen

16 sep 2016
  •  
leestijd 1 minuten
moeras_02.jpg
Het fameuze moerasgebied Doñana in Spanje dreigt uit te drogen. Het nationale park aan de kust ten zuidwesten van Sevilla meet 54.000 hectare. Onder meer baggerbedrijven en intensieve landbouw onttrekken illegaal grote hoeveelheden water aan het gebied.

Pleisterplek voor trekvogels

Het Wereldnatuurfonds pleitte donderdag voor ingrijpen van de Spaanse overheid. Doñana strekt zich uit langs de oevers en de brede monding van de rivier Guadalquivir in de Atlantische Oceaan. Het moerasgebied is bekend als pleisterplek voor miljoenen trekvogels die pendelen tussen Afrika en Europa.

Illegaal gebruik van water

Doordat er illegaal water aan het gebied wordt onttrokken, komt er niet meer dan 20 procent van de natuurlijke water toestroom in Doñana aan, aldus het Wereldnatuurfonds. De waterorganisatie IHE van UNESCO heeft van de Spaanse overheid een rapport geëist. De VN-organisatie wil dat de Spanjaarden de rivier verdiepen en een einde maken aan het illegaal gebruik van het water.
Bron: ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.