Vroege Vogels

SP wil 200 miljoen voor versterken natuur

  •  
09-10-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
200 euro

© Bron: Pixabay

Oppositiepartij SP wil dat het kabinet eenmalig 200 miljoen euro steekt in het versterken van natuurgebieden. Zo hopen de socialisten een eerste stap te zetten om "vaart te maken met de stikstofdiscussie".

Herstel van natuurgebieden

Het geld moet ten goede komen van herstel van natuurgebieden, bijvoorbeeld het herstellen van het waterpeil waar nodig. De SP denkt ook aan het planten van bufferzones, waardoor er bijvoorbeeld stukken bos staan tussen speciaal beschermde Natura 2000-gebieden en bijvoorbeeld veehouderijen die stikstof uitstoten.

Geld uit het begrotingsoverschot

Het plan dient de SP woensdag in bij het debat over de begroting van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Als het aan de partij ligt, komt het geld dat nodig is om beschermde natuurgebieden te versterken uit het begrotingsoverschot.

Gebrek aan daadkracht

SP-Kamerlid Frank Futselaar hekelt het "gebrek aan daadkracht" van het kabinet in de stikstofdiscussie. Het versterken van natuurgebieden neemt de noodzaak om de stikstofuitstoot in Nederland te verminderen niet weg, benadrukt Futselaar. Maar door nu al steun voor de natuur te regelen, hoopt hij dat de discussie over de stikstofproblematiek in een stroomversnelling terechtkomt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.