Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sprinkhanen teisteren oosten van Australië

  •  
14-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
sabel_sprinkhaan_site.jpg
Miljoenen sprinkhanen teisteren het oosten van Australië. Op sommige plekken zitten wel tien sprinkhanen per vierkante meter. "Dat zijn er erg veel'', aldus de voorzitter van de Australische commissie voor sprinkhanenplagen woensdag.
In totaal hebben de sprinkhanen een gebied van 500.000 vierkante kilometer in beslag genomen. "Het is duidelijk een wijdverbreide plaag'', aldus voorzitter Chris Adriaansen. De sprinkhanen gedijen goed omdat het oosten van Australië de afgelopen tijd regelmatig te kampen had met overstromingen. Nu vreten ze massaal boerenland kaal. "Er is een boer die zeker 400 hectare grond opnieuw moet inzaaien.''
Adriaansen vreest dat het ergste nog moet komen. "De sprinkhanen zullen zich gaan voortplanten. Van half september tot en met oktober moet het hele gebied rekening houden met een ernstige plaag.''
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.