Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sporen zeldzame neushoorn in Indonesië

  •  
28-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
neushoorn_15.jpg
Dierenbeschermers hebben sporen gevonden van een vrijwel uitgestorven neushoornsoort op het Indonesische deel van het eiland Borneo. Lang werd gedacht dat de Sumatraanse neushoorn daar niet meer voorkwam.
Opwinding
Van de Sumatraanse neushoorn, de kleinste nog levende neushoornsoort, zijn er naar schatting nog maar 200 in leven. De onverwachte vondst van onder meer pootafdrukken heeft dan ook tot opwinding geleid onder dierenbeschermers. De dieren zelf zijn overigens nog niet gezien.
Strategie
,,Deze vondst is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van een strategie om de neushoorns te beschermen, vooral als deze populatie levensvatbaar is en zichzelf kan voortplanten'', aldus het Wereld Natuur Fonds. Onderzoekers van het Indonesische WNF waren eigenlijk orang-oetans aan het bestuderen, toen ze op de sporen stuitten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.