NPO
Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Soorten toegevoegd aan tellijst tuinvogels

24 dec 2015
  •  
leestijd 1 minuten
middelstebontespecht.jpg

© Fotograaf: FrankBos

De grote Canadese gans en de middelste bonte specht. Ze zijn in de winter steeds vaker te zien in Nederland, zelfs in dorpen en steden. Vogelbescherming Nederland voegt de twee soorten daarom toe aan de lijst van de Nationale Vogeltelling. Die is dit keer op 16 en 17 januari.
”Elk jaar tellen tienduizenden liefhebbers de vogels in hun tuin zijn. Zo ontstaat een duidelijk beeld welke vogels 's winters in tuinen voorkomen”, aldus een woordvoerster donderdag. Maar er zijn ook vogelnamen geschrapt: de visarend en de frater bijvoorbeeld. “Nog maar erg weinig fraters trekken naar ons land, waarschijnlijk omdat ze hier weinig voedsel kunnen vinden. De visarend verdween ook van de lijst, omdat de kans miniem is om er eentje te zien in de winter. “
De Vogelbescherming Nederland organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland.
Bron: ANP

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.