Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sombere cijfers over neushoorns

  •  
31-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
neushoorn_21.jpg
Het aantal doodgeschoten neushoorns in Zuid-Afrika heeft vorig jaar een recordhoogte bereikt, maar dat die 'mijlpaal' dit jaar wordt overtroffen is niet denkbeeldig. In januari registreerde het nationale natuurbeheer in het land al het sombermakende aantal van 57 illegaal afgeslachte rhino's.
Minder toezichthouders
Overstromingen en hevig onweer hebben het de stropers deze maand bovendien extra makkelijk gemaakt de dikhuiden af te maken. Er waren minder toezichthouders op pad en de dieren waren eenvoudiger te vinden. De wildpolitie wist 15 verdachten aan te houden. Bij schotenwisselingen met de stropers lieten drie andere 'jagers' het leven.
Poeder
Het aantal doodgeschoten neushoorns steeg de afgelopen jaren gestaag. In 2012 werden in Zuid-Afrika 633 dieren afgemaakt, in 2011 448 en in 2010 333. Een kilo poeder van neushoornhoorns levert naar schatting 50.000 euro op.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.