Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Solistische' zeehond duikt op in Drenthe

  •  
17-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zeehond_65.jpg
Een zeehond die kortgeleden geleden nog rondzwom in Groningse kanalen, is deze week opgedoken in Drenthe.
Hunze
Het dier werd gezien bij Annen in het riviertje de Hunze, hemelsbreed meer dan 40 kilometer van de kust verwijderd. Volgens Zeehondencrèche Pieterburen is het voor het eerst dat een zeehond in Drentse wateren opduikt.
Verder getrokken
,,Hij is lekker solistisch bezig'', zegt een woordvoerder van de crèche woensdag. Afgelopen weekeinde werd de zeehond gezien in het Zuidlaardermeer. Inmiddels is het dier verder het land ingetrokken. Op zich is dat niet ongebruikelijk, aldus de woordvoerder, maar een zeehond in Drentse wateren is nog niet eerder waargenomen.
Voldoende voedsel
Zeehonden zijn zoutwaterdieren, maar kunnen zich volgens de crèche ook prima redden in zoet of brak water. ,,Als er maar voldoende voedsel is. Het dier lijkt in uitstekende conditie te verkeren. Vroeg of laat vindt hij zijn weg wel terug naar de zee, dat kunnen ze feilloos. Het heeft geen zin om achter hem aan te zwemmen.''
Met rust laten
Volgens de woordvoerder is het niet nodig om in te grijpen zolang het dier niet wordt bedreigd. De crèche houdt de zeehond wel in de gaten en roept mensen op het beestje met rust te laten.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.