Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Snelweg voor de boomkikker

  •  
17-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
boomkikker_macrodaan.jpg
Er komt een elf kilometer lange snelweg langs Breda. Niet voor de automobilist, maar voor de boomkikker. Dankzij deze nieuwe verbindingszone kunnen de kikkers vanuit verschillende natuurgebieden elkaar weer vinden. Maar ook andere dieren profiteren er van.
De groene boomkikker was in de jaren 80 zo goed als uitgestorven in Brabant. Tot verbazing van natuurverenigingen werd één van in totaal 3 overgebleven populaties ontdekt op de Molenschotse Heide, op het terrein van Vliegbasis Gilze-Rijen. De EVZ is een natuurlijk ingerichte zone van 25 á 30 meter breed. De EVZ wordt aangelegd vanaf de vliegbasis Gilze en Rijen, en loopt via terrein van Staatsbosbeheer en gronden bij en van golfclub Toxandria, over grondgebied van de gemeente Breda naar de gemeente Alphen-Chaam. Hier sluit hij aan op de Chaamse Bossen. De totale lengte van deze EVZ is ruim 11 km. 

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.