Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sneeuwuilen steeds zuidelijker

  •  
19-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
56 keer bekeken
  •  
snow.jpg
Bij vogeltellingen in de Verenigde Staten, Canada en andere landen worden steeds meer sneeuwuilen waargenomen. De afgelopen dagen was er een vogeltelling waar tienduizenden mensen aan meededen. Er werden ruim 2500 sneeuwuilen geteld in 25 Amerikaanse staten en zeven Canadese provincies.
Koude
Sneeuwuilen komen voor in het Noordpoolgebied, maar duiken nu ook veel zuidelijker op. Of dat iets te maken heeft met de uitzonderlijke kou in delen van de VS is onduidelijk.
Lemmingen
Wetenschappers denken eerder dat het komt doordat de uilenpopulatie groeit. Daardoor kan in hun oorspronkelijke leefgebied een tekort zijn ontstaan aan lemmingen, hun favoriete voedsel. Dat zou verklaren dat de uilen hun heil elders zoeken.
Bus
Vorige maand dook een sneeuwuil op in Washington, ver ten zuiden van zijn leefgebied. Het dier werd midden in de stad aangereden door een bus. Begin februari werden op Vlieland twee exemplaren waargenomen.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.