Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sneeuwgrens Alpen schuift honderden meters naar boven

  •  
26-10-2005
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vv_newsimg_148246.jpg
De sneeuwgrens in de Alpen zal aan het eind van deze eeuw gemiddeld twee- tot vierhonderd meter hoger liggen dan nu het geval is. Dat heeft rampzalige gevolgen voor het skitoerisme in dat gebied. Tegelijkertijd gaat het in de Europese berggebieden harder en vaker regenen, waardoor een groter risico op overstromingen ontstaat.
Dat schrijven onderzoekers van de Wageningen Universiteit deze week in het wetenschappelijke tijdschrift Science. De Wageningse weerdeskundigen hebben samen met wetenschappers van vijftien andere Europese instituten vier jaar lang gewerkt aan een alomvattend klimaatonderzoek in Europa. Aan het onderzoek, dat is gefinancierd door de Europese Commissie, hebben ook belanghebbenden uit de diverse sectoren, zoals toeristische ondernemers, natuurbeheerders en boseigenaren meegewerkt.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.