Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sneeuwgors op de zeedijk | Zelf Geschoten

  •  
12-12-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2305 keer bekeken
  •  

De sneeuwgors komt van kale, rotsige gebieden in het noorden naar Nederland om te overwinteren. Dat doet hij het liefst langs de kust, zoals op deze zeedijk. Gefilmd door Jan de Bont. 

Langs de kust

Omdat de sneeuwgors zo gebonden is aan de kust, zul je hem niet snel in het binnenland zien. De grootste groepen worden vooral in het oostelijk Waddengebied gezien. Als de sneeuwgors vliegt, vallen de witte vlekken op zijn vleugels op, hier kun je de vogel het best aan herkennen.

Snoepende sneeuwgors

Deze opname van een sneeuwgors is van Hilvert Huizing. Het vogeltje pikt wat in het zand, waarna het diertje wat oppeuzelt. Je ziet goed dat de sneeuwgors een kleinere snavel heeft dan de meeste vogels. In de winter zien de mannelijke en vrouwelijke vogels er ongeveer hetzelfde uit, bruinachtig. In de zomer zien mannetjes er heel anders uit, dan zijn ze wit met zwart. 

Met dank aan Vogelbescherming

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.