Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Smog in New Delhi, Rome en Milaan

  •  
24-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
new-delhi-2004-2-1530947.jpg
Niet alleen steden als Peking kampen met gevaarlijke hoeveelheden smog. Hetzelfde lot treft ook New Delhi, Rome en Milaan. Op dit moment is de lucht in de stad viezer dan ooit, melden Indiase en Italiaanse media.
New Delhi (India)
De smog bereikt waarden van 400 tot 500 punten op de luchtkwaliteitsindex, waar de Wereldgezondheidsorganisatie een waarde van maximaal 25 nog verantwoord noemt. Vrijdag komt het stadsbestuur met maatregelen. De grootste vervuilers in New Delhi zijn steenkoolcentrales, auto- en vrachtverkeer, vuilverbranding en steenfabrieken. Ook vuren waarop wordt gekookt en waarmee huizen worden verwarmd, geven veel luchtvervuiling. In de Indiase hoofdstad wonen 17 miljoen mensen.
Milaan en Rome (Italië)
Italië wordt geplaagd door smogvorming in de steden. In Milaan werd daarom woensdag al een rijverbod voor auto's en vrachtwagens ingesteld. Rome heeft zich daar donderdag bij aangesloten. De voertuigen mogen zich tussen 10.00 en 16.00 uur niet in de binnenstad vertonen, tenzij het gaat om elektrische auto's.Ook andere steden als Napels en Turijn overwegen maatregelen. De ernstige luchtvervuiling in de steden blijft hangen doordat er amper wind staat en het heel zonnig is.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.