Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Smog Free Tower

  •  
14-11-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
smogfree.jpg
In Rotterdam staat sinds kort een bijzonder object: de Smog Free Tower. Een toren die de lucht in de directe omgeving zuivert van smogdeeltjes. Het is bedacht door Daan Roosegaarde, die al meer innovatieve ontwerpen op zijn naam heeft staan.
Roosegaarde
Roosegaarde en zijn team van experts gebruiken gepatenteerde ion technologie in de wereld’s grootste smog stofzuiger. De Smog Free Tower produceert smog vrije openbare plekken waar iedereen gratis schone lucht kan inademen. De eerste 7 meter hoge Smog Free Tower draait op groene stroom, maakt 30.000m3 vieze lucht schoon per uur en gebruikt niet meer stroom dan een waterkoker. 
Sieraden
Roosegaarde maakt sieraden van de verzamelde smog als tastbare herinnering. De opgezogen smogstof bestaat voornamelijk uit koolstof en door deze stof te comprimeren ontstaan ‘edelstenen’ voor sieraden.
Na de lancering in Rotterdam, zal de Smog Free Tower verrijzen in steden als Beijing en Mumbai.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.