Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Smog Delhi te dik om met heli's te bestrijden

  •  
14-11-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
India New Dehli SMOG

© Bron Pixabay

Het plan om de dikke smog in de Indiase hoofdstad Delhi te bestrijden door water over de stad te spuiten, kan niet doorgaan door de zware luchtverontreiniging. De helikopters die zouden worden ingezet als waterdragers kunnen in de smog niet vliegen. Een ander probleem was dat boven delen van Delhi, waaronder het zuiden waar het parlement, de president en de premier zetelen, niet mag worden gevlogen, meldt de krant Indian Express. De regering kan het probleem alleen aanpakken door landelijk beleid te maken, maar heeft dat tot nu toe niet gedaan.

SMOG-laag over New Delhi

Er werden vrijdag tien keer meer vervuilende deeltjes per kubieke meter geteld, dan veilig wordt geacht. Belangrijkste veroorzakers van de dikke grijze deken van vuile lucht die boven de stad hangt zijn de branden in landbouwgebieden rond de stad, het stof op de vele bouwplaatsen en de uitstoot van een toenemend aantal auto's.

Maatregelingen tegen de vervuiling

De overheid wilde vanaf een hoogte van ongeveer 100 meter water gaan sproeien. Hoeveel oppervlakte van de enorme metropool met 22 miljoen inwoners de actie zal bestrijken is niet bekend gemaakt. Er zijn ook andere tijdelijke maatregelen uitgevaardigd. Zo mogen alle vrachtwagens die geen eerste levensbehoeften vervoeren tijdelijk de stad niet in. Ook bouwwerkzaamheden worden stilgelegd en auto's met even en oneven nummerplaten mogen slechts om de dag de stad binnenrijden.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.