Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

'Sluizen Haringvliet moeten echt open'

  •  
31-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Om trekvissen als zalm, zeeforel en aal vanuit zee stroomopwaarts de rivieren op te kunnen laten zwemmen moeten de schuiven in het Haringvliet toch echt op een kier worden gezet. Dat blijkt uit juridisch onderzoek dat de fractie van D66 heeft laten verrichten door een advocatenkantoor.
Sluizen verplicht open
Nederland is jaren geleden internationale verplichtingen aangegaan met als kern dat de Haringvlietsluizen op een kier moeten staan. Hierdoor wordt vismigratie bevorderd en daardoor kunnen vissen de Rijn omhoog zwemmen. Op basis van dat besluit investeerden landen stroomopwaarts al tientallen miljoenen euro's in zogenoemde vistrappen en natuurlijke oevers.
Nederland heeft echter nog steeds 'de voordeur' niet op een kier gezet, omdat de gevolgen daarvan, zoals het ontstaan van brak water, geld kosten.
Bron: ANP
Bekijk het polygoonjournaal over de Haringvlietsluizen

Meer over:

nieuws - natuur
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.