Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slow Food op school

  •  
26-03-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Hotelschool Den Haag had op woensdagmiddag 24 maart een Slow Food Conferentie, georganiseerd door studenten van de school. Tijdens de conferentie presenteerden sprekers producten uit de regio, waarna deelnemers zelf aan de slag gingen in workshops.
Studenten leerden alles over wijn, regionale kaas, zelf worst maken en koken met vergeten groenten. Ook aandacht voor het verhaal achter de producten. Aan de conferentie werkten lokale ondernemers mee, bijvoorbeeld van de Boeren Goudse Oplegkaas.
De studenten van de Hotelschool organiseerden deze conferentie op eigen initiatief, in samenwerking met de Youth Food Movement en met medewerking van twee docenten, Jan Huizing (Marketing docent) en Robert Gallicano (Food & Beverage docent). De studenten vroegen hiermee aandacht voor de principes van Slow Food. 
 
Slow Food is een non-profit organisatie voor eco-gastronomie ontstaan in Italië in 1989. Slow Food staat voor lekker, puur en eerlijk eten met aandacht voor lokale producten en producenten. Verantwoordelijk geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu en met een eerlijke vergoeding voor de producenten. Meer informatie over Slow Food is te vinden op www.slowfood.nl.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.