Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slimme kauw

  •  
27-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
484 keer bekeken
  •  
"Vogels voeren in de tuin is bij mij niet leuk meer. Als de achterdeur na het voeren dicht gaat, landen er binnen een halve minuut kauwen die alles zeer snel opeten en soms het pindakaaspotje in scherven op de grond lieten vallen. Met de onderdelen van een kinderspeelgoedje schermde ik de pindakaaspot af. De vetbollen hing ik aan een langer touw zodat alleen de meesjes er van konden genieten. Dat dacht ik tenminste. Al snel verscheen er enkele keren per dag een kauw die het touwtje ophaalde en vervolgens ging smullen. Telkens kwam ook een tweede kauw die op de grond onder de vetbol de kruimeltjes oppikte. Met de filmcamera binnen bereik (vanuit de woonkamer want het waren wel erg schuwe kauwen) lukte het uiteindelijk om op tijd te zijn voor een filmpje", aldus filmer Michel van der Sanden.

Meer over:

kauw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.