Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slechtvalkenoogst 2014

  •  
13-06-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Claus_1_DSC02586.jpg
2014 is het 25e succesjaar voor de slechtvalken in ons land. In 1990 vestigde het eerste broedpaar slechtvalken zich in Limburg. Dat was het begin van de victorie, want de roofvogel die in Nederland was uitgestorven maakte een fantastische comeback. Bovenop de koeltoren van de Clauscentrale in Maasbracht viert Vroege Vogels het slechtvalkensucces door mee te gaan met het ringen van de jongen.
Op 110 meter hoogte aan een van de twee koeltorens hangt het kunstnest van de slechtvalken. Voorzitter Peter van Geneijgen van de Werkgroep Slechtvalken Nederland klimt in de lente wekelijks naar nesten om de jongen te ringen. Voor hem is de tocht naar boven een 'eitje'. Vroege Vogels klimt wat langzamer over de stalen trap waar het nog hard waait ook.
Een feestelijke reportage (alleen uit veiligheidsoverwegingen nemen we geen champagne mee naar het nest).
 
Het nest bevindt zich vlak onder de rand van de linker koeltoren:
slechtvalk_centrale
slechtvalk_trap
slechtvalk_toren
slechtvalk_ring
slechtvalk
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.