Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slechtvalk op het Rijksmuseum

06-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
676 keer bekeken
  •  
slechtvalk Rijks (c) Rob Buiter

Slechtvalk op het Rijksmuseum

© Rob Buiter

Voor het Rijksmuseum, midden in Amsterdam, staan sinds kort vogelaars met hun hoofd in de nek en een verrekijker of een enorme telelens voor hun ogen. De reden: een paartje slechtvalken lijkt zijn intrek te nemen in één van de torens van het museum!

Duiven bestrijden

‘Er broeden al meer slechtvalken in en om Amsterdam, maar deze locatie is wel heel bijzonder’ vindt de Amsterdamse vogelliefhebber René Dekker. "Eén van de mooiste vogels op één van de mooiste gebouwen van de hoofdstad! De vogels kunnen mooi helpen om de stadsduiven een beetje onder controle te houden", vindt hij. "Nu heeft Het Rijks alle gaten en kieren met gaas dichtgemaakt tegen de duiven. Zo’n paartje roofvogels kan dan mooi helpen om de duivenoverlast nog wat verder in te perken."

Verrassing

Om de vogels welkom te heten heeft de beheerder van het museum, Igor Santhagens snel twee nestkasten laten plaatsen. Als je inzoomt op de foto van het museum, zie je de loopplank naar één van die kasten onder het uurwerk op de linker toren zitten! "We zijn ontzettend blij met deze nieuwe bezoekers’, zegt Santhagens. ‘We proberen als museum groen en duurzaam te werken, en zo’n paartje van deze prachtige roofvogels is dan een mooie, onverwachte verrassing!"
Rijks (c) Rob Buiter

Rijskmuseum

© Rob Buiter

Kamer met uitzicht

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.