Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slechtvalk broedt in voetbalstadion

  •  
21-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Slechtvalk_o.w.zijlstra.jpg

© Fotograaf: o.w.zijlstra

Een paartje slechtvalken heeft succesvol gebroed op het dak van het voetbalstadium in de Engelse stad Milton Keynes. Dat meldt de nieuwssite oneMK .
Schaars
Slechtvalken zijn in het Verenigd Koninkrijk maar ook in Nederland schaarse broedvogels. In de jaren 70 waren ze bijna uit Engeland verdwenen, maar tegenwoordig broeden er weer zo'n 1500 paren. Slechtvalken broeden niet zelden dicht bij de mens: in hoogspanningsmasten, wolkenkrabbers en fabrieksschoorstenen, maar in een voetbalstadium werden ze nog niet eerder waargenomen in het Verenigd Koninkrijk.
Hulp
Later dit jaar zal er een nest platform worden geplaatst in het stadium, zodat de vogels er in het vervolg gemakkelijker kunnen broeden. Buckinghamshire Bird Club zal het stadion helpen de vogels te ringen en te monitoren.

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.