Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slakken zoeken

  •  
23-10-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
slakken_08.jpg

© Fotograaf: TonyTraa

Slakken vind je niet alleen op het land, maar ook in het water. Om ze te vinden is er nu een handzame veldgids, waar alle soorten in staan. Het is alleen nog even wachten tot volgend jaar, want de meesten zijn nu in winterslaap.
De nieuwe veldgids is een complete, handzame veldgids voor het betrouwbaar determineren van de land- en zoetwaterslakken en mossels van Nederland. Het lang verwachte nieuwe standaardwerk voor (amateur-) malacologen, biologen en beheerders. Ook beginners met minder taxonomische kennis kunnen met deze gids prima uit de voeten.
-De gids beschrijft ruim 200 soorten, met informatie over verschijningsvorm, habitat, voorkomen, verspreiding en ecologie-Toegankelijke determinatietabel voor in het veld
-Duidelijke tekeningen, detailfoto’s en verspreidingskaarten
-Handige tips voor waarneming en determinatie, verzamelen en beheren
Met deze veldgids heeft Bert Jansen eindelijk voorzien in een lacune. Want twee andere bekende standaardwerken blijken of te groot voor in de rugzak of aan vernieuwing toe. Met het verschijnen van ‘één veldgids ineen’ is de wens van velen in vervulling gegaan.
Bron: KNNV
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.