Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Slager dumpt dood paard

  •  
13-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
paard_04.jpg

© Fotograaf: Moreau

De dode hengst die dinsdag in een berm in de buurt van Middelburg is gevonden, is afgemaakt door een paardenslager, nadat het dier was aangereden. De slager heeft het paard uit zijn lijden geholpen, maar het tegen de regels in niet afgedekt, zo liet de politie Zeeland dinsdagavond weten.
Aangereden
Eerder meldde de politie dat het jonge dier ernstig was verminkt en gedood. Naar nu blijkt is het paard gedumpt aan de rand van het dorp Nieuw- en Sint Joosland, nadat het circa 15 kilometer verderop was aangereden. Een ruimingsbedrijf zou het paard ophalen, maar een voorbijganger zag de dode hengst liggen en alarmeerde de politie.
Toegedekt
De politie onderzoekt of er sprake is van een strafbaar feit omdat het dode dier niet was toegedekt, aldus een woordvoerder.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.