Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Singapore zucht onder dikke rook

  •  
25-09-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
fec898816e.jpg
Singapore heeft dit jaar bijzonder veel last van luchtvervuiling door bosbranden op het Indonesische eiland Sumatra. De rookwolken die over de stadstaat waaien zijn zo vervuilend, dat de lucht donderdag als zeer ongezond wordt gekwalificeerd.
Omdat de rook het komende etmaal naar verwachting nog dikker wordt, mogen alle scholieren vrijdag thuisblijven. Ook peuterspeelzalen blijven gesloten, verklaarde het ministerie van Onderwijs.
Gezonde Singaporezen krijgen het advies niet lang buiten te blijven en zich niet te veel in te spannen. Ouderen, zwangere vrouwen en kinderen moeten zo min mogelijk buiten doen, terwijl mensen met hart- en longziektes maar beter helemaal binnen kunnen blijven.
De branden woeden al enige tijd. Ook op Borneo woeden branden. De autoriteiten ter plaatse hebben grote moeite om het vuur onder controle te brengen. In het zuiden van Sumatra zijn al grote delen bos in de vlammen opgegaan. 
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.