Vroege Vogels

‘Singapore verbiedt ivoorhandel vanaf 2021’

  •  
14-08-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
ivoor olifant

© Foto: pixabay

WWF is blij met de beslissing van Singapore om de binnenlandse markt voor ivoor te sluiten. WWF noemt dit het nieuwste hoogtepunt in een reeks maatregelen die het land neemt ten aanzien van illegale handel in wilde dieren.
In het verbod is geen ruimte voor uitzonderingen waardoor het een van ’s werelds strengste maatregelen kan worden. WWF noemt dat dit niet overdreven is want alleen al dit jaar namen de autoriteiten meer dan 37 ton pangolin-schalen en bijna 9 ton olifantenivoor in beslag.

Roep om strenge wetgeving

Het verbod komt voort uit onderzoeken onder burgers door de Agri-Food and Veterinary Authority van Singapore, en de IvoryLane-campagne van WWF-Singapore. Uit beide partijen bleek een grote publieke steun tegen de handel in wilde dieren en een roep om strenge wetgeving. Tijdens de campagne ontdekte WWF meer dan 40 winkels die ivoor verkochten in Singapore. Ook bleek hoe handelaren gemakkelijk mazen in de wet konden misbruiken om ivoor ongezien de grenzen over te smokkelen.
Maureen DeRooij, Chief Executive Officer van WWF-Singapore laat weten: "Het binnenlandse handelsverbod stuurt een sterk signaal naar andere overheden en onderstreept de urgentie om de illegale handel in wilde dieren te stoppen. We hopen dat deze stap voorwaarts van Singapore meer regeringen in Zuidoost-Azië aanzet hun binnenlandse markten voor ivoor te sluiten en de handhavingsinspanningen op te voeren.”

Signaal naar andere regeringen

De aankondiging komt vlak voordat 183 regeringen samenkomen op de 18e Conference of the Parties (CoP18): het internationale handelsverdrag in plant- en diersoorten. Het internationale momentum tegen illegale handel in wilde dieren en planten, met name ivoor, neemt toe. Naast de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk kondigden de regeringen van China, Hong Kong en Taiwan de afgelopen jaren ook een verbod op de binnenlandse ivoorhandel aan.
Bron: WWF

Meer over:

singapore, wwf, ivoor
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.