Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Singapore maant Indonesië om luchtvervuiling

  •  
18-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
smog_05.jpg
De stadstaat Singapore gaat gebukt onder de ernstigste luchtvervuiling in jaren. Wolkenkrabbers zijn bedekt door een waas en het ruikt in de stad naar verbrand hout, meldde de BBC dinsdag. De regering van Singapore heeft de bevolking gewaarschuwd en het naburige Indonesië opgeroepen tot snelle maatregelen.
Commerciële
De rook die de lucht ernstig vervuilt komt van bosbranden op Sumatra. Hoewel de oorzaak van die branden niet onomstotelijk is vastgesteld, zei de minister van Milieu van Singapore boos dat ,,commerciële belangen in Indonesië al te lang ten koste van het milieu gaan''.
Goedkoopste manier
De minister suggereert dat boeren en plantagehouders op Sumatra verantwoordelijk zijn voor de branden, zoals vaak het geval blijkt. Het platbranden van een stuk bos is namelijk de goedkoopste manier om nieuwe landbouwgrond te verkrijgen.
Inwoners van Singapore hebben het advies gekregen niet buiten te gaan sporten. Mensen met een zwakke gezondheid kunnen beter binnen blijven.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.