Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Singapore is bosbranden Indonesië beu

  •  
20-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
singapore.jpg
Singapore heeft schoon genoeg van de bosbranden in buurland Indonesië. ,,We gaan aandringen op definitieve actie'', zei het hoofd van het milieuagentschap van de stadstaat donderdag.
Stilgelegd
Door de branden keldert de luchtkwaliteit in Singapore. Het zakelijk leven in de welvarende stadstaat valt daardoor deels stil. Zo moesten verschillende bouwprojecten worden stilgelegd en werden legeroefeningen afgelast. Zelfs de bezorgdienst van fastfoodbedrijf McDonald's bleef binnen.
Spoedbijeenkomst
Veel Indonesische bossen worden illegaal in brand gestoken om plaats te maken voor palmolieplantages. Singapore riep Indonesië woensdag op de namen te overhandigen van de bedrijven die zich schuldig maken aan dergelijke praktijken. Volgens de chef van het milieuagentschap hebben de landen inmiddels een spoedbijeenkomst belegd om te overleggen over het probleem.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.