Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Siemens: "Zuivering afvalwater kan goedkoper"

  •  
02-12-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
plastic_fles.jpg
De kosten van de zuivering van afvalwater kunnen omlaag dankzij een nieuwe technologie van Siemens. Dat stelde het technologieconcern maandag. Het presenteerde ook een mobiel zuiveringsapparaat waarmee vuil water geschikt kan worden gemaakt om te drinken.
Siemens heeft een nieuw procedé ontwikkeld waarbij bacteriën ervoor zorgen dat na de zuivering minder afval (slib) overblijft. De technologie is een aanvulling op de manier waarop afvalwater doorgaans wordt gezuiverd en kan volgens Siemens bij een op de vijf zuiveringsinstallaties worden toegepast.
De verwerkingskosten van slib zijn goed voor een derde van de totale kosten van de zuivering van afvalwater en kunnen met minstens de helft omlaag, stelt het bedrijf. Dat zou bij de geschikte zuiveringsinstallaties neerkomen op een totale besparing van 19 miljoen euro per jaar, op een totale rekening van 161 miljoen euro.
Siemens demonstreerde maandag ook een apparaat waarmee vuil water snel en gemakkelijk kan worden gezuiverd. Het is vooral bedoeld voor inzet in arme landen. Topman Martin van Pernis van Siemens Nederland en de Haagse wethouder Frits Huffnagel dronken daarbij een glas gezuiverd water uit de Hofvijver.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.