Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Shoarmavos en stadse vleermuizen

29 mei 2014
  •  
leestijd 1 minuten
Vos_09.jpg
Bijna drie jaar geleden was Vroege Vogels ook in het Natuurhistorisch. Tijdens de uitzending werd toen LIVE een stadse vos geprepareerd. De penetrante geur, die daarbij vrijkwam, zorgde ervoor dat veel mensen de zaal verlieten. Naderhand is de maaginhoud van de vos onderzocht. Wat bleek? Het zat vol met Rotterdamse shoarma. De vos is samen met haar maaginhoud  tentoongesteld in de nieuwe (Biennale) expositie ‘Pure Veerkracht - de stad is ook natuur, samen met andere toppers uit de stadsnatuurcollectie van het museum'.
Het gaat goed met de vossen in de Maasstad. Sinds haar herintrede in 2004 lijkt de populatie jaarlijks te stijgen. Er is voedsel in overvloed, zoals stadsduiven, muizen en konijnen. Toch is niet iedereen in Rotterdam blij met de vos. Bureau Stadsnatuur deed de afgelopen jaren onderzoek naar het voedselgebruik van de stadse vossen. Niels de Zwarte komt in Vroege Vogels met de nieuwste resultaten.
stadsvos
Verder zal de Zwarte ook laten horen welke vleermuizen boven de Rotterdamse binnenstad vliegen. Bureau Stadsnatuur doet op dit moment onderzoek met batdetectors op daken om meer te weten te komen over de diversiteit aan stadse vleermuizen.
Voor het plaatsen van vleermuiskastjes neem contact op met Niels de Zwarte via   Bureau Stadsnatuur . Ze zijn speciaal opzoek naar plekken in Rotterdam Zuid.
Video: bekende dode dieren
Beluister de reportages:
 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.