Vroege Vogels

Shell-topman: CO2-doelstelling moet haalbaar zijn

  •  
03-01-2008
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_logo_02.jpg
Lidstaten van de Europese Unie moeten met beide voeten op de grond blijven staan bij het stellen van doelen om de uitstoot van het broeikasgas CO2 te verminderen. Dat zegt topman Jeroen van der Veer van het Nederlands-Britse olieconcern Shell donderdag in Het Financieele Dagblad.
,,De doelstellingen moeten haalbaar zijn, want 'overstretched targets' kunnen demotiverend werken. Dan haken mensen af'', waarschuwt Van der Veer in een vraaggesprek met de zakenkrant.
De Europese Unie wil de uitstoot van CO2 in 2020 ten opzichte van 1990 met 20 procent verminderen. Over de haalbaarheid van deze doelstelling is de Shell-topman niet pessimistisch, maar hij waarschuwt voor ,,escalerende'' percentages van 30 of 40 procent die in Nederland en Duitsland de ronde doen.
Van der Veer pleit verder voor een gecoördineerd beleid bij het terugdringen van de uitstoot van CO2. ,,Je ziet nu nog te vaak een gefragmenteerde aanpak waarbij ieder land voor zich handelt. Zo helpt het niet echt dat er verschillende standaarden voor biobrandstoffen in bijvoorbeeld Duitsland, Nederland en Luxemburg zijn.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.