Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Shell: 'Sabotage in Nigeria'

  •  
14-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
olieraffinaderij.jpg
Shell heeft naar eigen zeggen in Nigeria te kampen met sabotage. De oliegigant vreest daardoor deze en komende maand niet aan alle contractuele verplichtingen te kunnen voldoen bij het leveren van de oliesoort Bonny Light.
Lekken in de Trans Niger Pijpleiding en branden hebben geleid tot vermindering van de productie. Onderzoek wees uit dat dit te wijten was aan acties van tot dusver onbekende saboteurs, aldus Shell.
Sabotage
De Brits-Nederlandse oliemaatschappij zegt dat niet alleen de pijpleiding, maar ook installaties elders in het land het doelwit zijn van saboteurs. In de meeste gevallen gaat het om de diefstal van olie, die geraffineerd wordt in illegale installaties. Het leger van Nigeria zei in maart in een enkele operatie zeker 500 illegale raffinaderijen te hebben vernietigd.
Milieuactivisten houden Shell verantwoordelijk voor vervuiling in de Niger Delta, maar Shell schrijft dat toe aan sabotage an diefstal.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.