Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Shell maakt geen indruk op Milieudefensie

  •  
01-03-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_25.jpg
In haar vandaag verschenen 'New Lens Scenarios' constateert Shell, terecht, dat de energievoorziening mondiaal voor grote problemen zorgt, ook voor klimaat en milieu. Maar Milieudefensie is bepaald niet onder de indruk van de voorstellen van het bedrijf om de problemen op te lossen.
Erger
Shell roept op tot een gezamenlijke aanpak, maar kiest zelf ondertussen voor het aanboren van steeds weer nieuwe fossiele energiebronnen. Daarmee maakt het bedrijf de problemen, zoals de uitstoot van broeikasgassen, alleen maar erger.
Duurzame energie
'Besluiten van vandaag bepalen de milieudruk van morgen', schreef Shell-CEO Peter Voser gisteren in al in Trouw, vooruitlopend op de vandaag gepresenteerde studies. Inderdaad, vindt ook Milieudefensie. Daarom is een snelle omschakeling naar duurzame energie ook zo hard nodig.
Schaliegas
Shell kiest echter voor nieuwe investeringen in de meest klimaatschadelijke fossiele brandstoffen, zoals schaliegas en olie gewonnen uit teerzanden, dat volgens de Europese Commissie 23 procent meer uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt dan conventionele olie.
Bron: Milieudefensie.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.