Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Shell krijgt vergunning voor boren in Beaufortzee

  •  
13-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_01.jpg
Oliemaatschappij Shell heeft een belangrijke stap gezet op weg naar boorwerkzaamheden in de Beaufortzee, ten noordoosten van Alaska. Het concern kreeg maandag een daarvoor zeer belangrijke vergunning van EPA, het Amerikaanse bureau voor milieubescherming.
In de vergunning zijn zeer strikte voorwaarden opgenomen over het effect op de luchtkwaliteit. EPA gaf Shell een week eerder al een vergunning voor boorwerkzaamheden in de Chukchizee, het gebied boven de Beringstraat tussen Alaska en Siberië.
Hoewel Shell de vergunningen ziet als een mijlpaal, kan het concern nog niet aan de slag. Lokale bewoners, onder wie Inupiat-Eskimo's, en aanhangers van milieugroeperingen, kunnen nog in beroep gaan tegen de vergunningen. Ook heeft Shell nog andere vergunningen nodig, maar die worden gezien als minder zwaarwegend dan de nu verkregen vergunning.
Shell wil in de zomer en de herfst gaan boren. In die perioden zijn de beoogde boorgebieden ijsvrij. Shell wil één boorschip gebruiken, ondersteund door een vloot ijsbrekers. De schepen zullen op schone diesel varen.
Bron: ANP

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.