Vroege Vogels

Shell investeert nauwelijks in de energietransitie

  •  
30-01-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_pixabay
In 2019 gingen meer dan 90% van alle investeringen naar het zoeken en oppompen van nog meer olie en gas, in plaats van zoeken naar nieuwe businessmodellen. Shells klimaatambitie is onvoldoende, dat blijkt wel uit hun investeringen.

Follow This

In 2017 kondigde Shell aan om te gaan investeren in de energietransitie. Toch is daar twee jaar later nog niets van terug te zien in de jaarcijfers. Dat vind de organisatie Follow This zeer teleurstellend. Follow This is de groep groene aandelehouders die Shell in 2017 zo ver kreeg om een klimaatambitie op te stellen. In mei staat de Follow This klimaatresolutie weer op de agenda. De hoop is dat Shell zijn klimaatdoelen van 2020 in overeenstemming brengt met het Klimaatakkoord van Parijs.

Scherpe winstdaling

Shell heeft in het vierde kwartaal van 2019 een fors lagere winst behaald, vooral onder druk van de gedaalde olie- en gasprijzen. Ook over heel het jaar nam de winstgevendheid van het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern duidelijk af.  Topman Ben van Beurden sprak van uitdagende marktomstandigheden bij raffinage en chemische producten en wees ook op de gedaalde prijzen van olie en gas.

Meer over:

olie, gas, shell, klimaat
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.