Sfeerfoto van Vroege Vogels
Vroege Vogels
Vroege Vogels

Elke vrijdag vanaf 19.50u opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Shell investeert nauwelijks in de energietransitie

30 jan 2020
  •  
leestijd 1 minuten
shell_pixabay
In 2019 gingen meer dan 90% van alle investeringen naar het zoeken en oppompen van nog meer olie en gas, in plaats van zoeken naar nieuwe businessmodellen. Shells klimaatambitie is onvoldoende, dat blijkt wel uit hun investeringen.

Follow This

In 2017 kondigde Shell aan om te gaan investeren in de energietransitie. Toch is daar twee jaar later nog niets van terug te zien in de jaarcijfers. Dat vind de organisatie Follow This zeer teleurstellend. Follow This is de groep groene aandelehouders die Shell in 2017 zo ver kreeg om een klimaatambitie op te stellen. In mei staat de Follow This klimaatresolutie weer op de agenda. De hoop is dat Shell zijn klimaatdoelen van 2020 in overeenstemming brengt met het Klimaatakkoord van Parijs.

Scherpe winstdaling

Shell heeft in het vierde kwartaal van 2019 een fors lagere winst behaald, vooral onder druk van de gedaalde olie- en gasprijzen. Ook over heel het jaar nam de winstgevendheid van het Brits-Nederlandse olie- en gasconcern duidelijk af.  Topman Ben van Beurden sprak van uitdagende marktomstandigheden bij raffinage en chemische producten en wees ook op de gedaalde prijzen van olie en gas.

Meer over:

olie, gas, shell, klimaat

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar