Vroege Vogels

Shell investeert 600 miljoen dollar in gasafvangcentrales

  •    •  
20-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_01.jpg
Shell kondigt aan 600 miljoen dollar te investeren in de vermindering van het affakkkelen van gas dat vrijkomt bij de productie van aardolie in Nigeria. Een belangrijke stap, aldus Geert Ritsema, woordvoerder Milieudefensie: "Jaar na jaar belooft Shell de gasfakkels te doven. We roepen Shell op aan deze toezegging een harde deadline te verbinden en snel de daad bij het woord te voegen."
Bewoners van de Nigerdelta lijden dagelijks onder de luchtvervuiling door de gasfakkels. Het veroorzaakt gezondheidsproblemen en tast de landbouwgewassen aan. Het affakkelen van gas is in Nigeria bij wet verboden. Het investeringsbedrag dat Shell vandaag heeft aangekondigd, is voldoende om de helft van de nu brandende fakkels te voorzien van gasafvangcentrales.
Milieudefensie voert al jarenlang campagne tegen het affakkelen van gas. Ritsema: "Met deze toezegging zijn we er nog niet. Shell heeft vaker mooie beloftes gedaan, om die vervolgens niet na te komen. We blijven de oliemaatschappij zeer scherp in de gaten houden. Onze campagne gaat door tot de laatste fakkel in de Nigerdelta gedoofd is."
Bron: Milieudefensie

Meer over:

nieuws - milieu
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.