Sfeerfoto van Vroege Vogels

Vroege Vogels

Elke vrijdag om 19.50 uur opnpo2

Elke zondag van 7 uur tot 10 uur op

Natuur, milieu, klimaat en dierenwelzijn in Nederland staan centraal. Als 'advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu' maakt Vroege Vogels zich al meer dan 40 jaar hard voor een groener Nederland.
Vroege Vogels

Shell gaat opnieuw boren op de Noordpool

20 jul 2017
  •  
leestijd 1 minuten
Zeeijs Noordpool

© Bron: NASA

Shell gaat samen het Italiaanse olieconcern ENI opnieuw naar olie boren op de Noordpool. Twee jaar geleden stopte Shell met eigen boringen ten noorden van Alaska onder druk van pensioenfondsen en een mislukte proefboring. Shell is voor 40 procent aandeelhouder in een nieuw proefboortraject van ENI. 

Proefboringen

Het Amerikaanse Bureau of Ocean Energy Management (BOEM) heeft toestemming gegeven voor de proefboringen. Vanaf december 2017 zal op vier verschillende plekken worden geboord. 

Reactie Follow This

"In een wereld die klimaatverandering wil beperken en waarin duurzame energie steeds goedkoper wordt, is geen ruimte voor dure olie van de Noordpool," zegt Mark van Baal van Follow This, de beweging van groene aandeelhouders van Shell. "Tegen de tijd dat dit project olie zal opleveren (in de jaren 2030 schat Follow This), is deze olie zowel te duur als onnodig. Shell heeft al 10 miljard dollar verspeeld op de Noordpool. Stel dat Shell die miljarden had geïnvesteerd in windparken op de Noordzee in plaats van boorplatforms op de Noordpool.”
Bron: Follow This, De Boortoren - Financieel Dagblad

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.