Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Shell en ABP fossielvrij

  •  
30-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolensgroot_01.jpg
Een oliebedrijf verduurzamen door er aandeelhouder van te worden. Dat is de nieuwe actiegroep 'follow this' van plan. De organisatie wil dat Shell meer gaat investeren in duurzame energie en probeert dat te bereiken met het kopen van aandelen. In Vroege Vogels een van de actievoerders, duurzaam ondernemer Ruud Koornstra en sinds kort ambassadeur van ' follow this '.
Pensioenfondsen
Tegelijkertijd probeert een groep ambtenaren, onder wie hoogleraren en docenten, de investeringen van het grootste Nederlandse pensioenfonds, het ABP, te vergroenen. Op dit moment belegt het fonds vele miljarden in olie-en gasbedrijven. Veel meer dan in groene energie. Ambtenaren zijn verplicht hun pensioen te stallen bij het ABP, maar hebben geen zeggenschap over de investering van hun geld.
Petitie ABP fossielvrij
Onlangs werd door actiegroep ABP fossielvrij  een petitie met een oproep tot verduurzaming aangeboden aan de Raad van Bestuur van het pensioenfonds. Woensdag 13 mei organiseert de actiegroep een open brainstorm om na te denken hoe ABP fossielvrij te krijgen is. Te gast in Vroege Vogels is Chris Roorda, van ABP fossielvrij en onderzoeker bij DRIFT.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.