Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Shell: 'diepzeeboringen gaan door'

  •  
23-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
boorplatform_13.jpg
Oliegigant Shell ziet het boren naar olie op grote diepte onder de zeebodem in de toekomst doorgaan. Dat zei topman Peter Voser zondag tegen een Zwitserse krant.
Na de olieramp in de Golf van Mexico vorig jaar, als gevolg van de explosie van het door BP gehuurde platform Deepwater Horizon, gingen er stemmen op om niet meer op grote diepte te boren naar olie. Shell heeft sinds april weer toestemming om boringen uit te voeren in de regio.
,,Je kan het leuk vinden of niet: diepzeeboringen zullen een van de manieren van oliewinning blijven in de toekomst'', zei Voser.
Ook verklaarde de topman vanaf volgend jaar meer gas te produceren dan olie. Shell heeft volgens hem, inclusief de bronnen die het nog niet heeft aangeboord, nog genoeg oliereserves voor de komende vijftig tot zestig jaar.
Bron: ANP
Foto (cc) Chad Teer
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.