Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Shell aan de slag met Fram-veld in Noordzee

  •  
22-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
shell_logo_02.jpg
Shell gaat aan de slag met de ontwikkeling van het Fram-veld in het Britse deel van de Noordzee. Het olie- en gasconcern maakte maandag bekend definitieve instemming te hebben gekregen van het ministerie van Energie en Klimaatverandering.
Hoge verwachtingen
Shell bestiert het veld in een samenwerkingsverband met Esso, dat een belang van 62 procent heeft. Het veld zal worden ontgonnen met een varend productie- en opslagplatform. Het is een van de grootste ontwikkelingen in het centrale deel van de Noordzee in de afgelopen 10 jaar, aldus het energieconcern. Shell verwacht een gemiddelde dagelijkse productie van 35.000 vaten olie-equivalent. Het eerste vat wordt naar verwachting binnen 3 jaar opgepompt.
Toestemming van de minister
Volgens energieminister John Hayes voegt het Fram-veld circa 2 procent toe aan de Britse olie- en gasproductie. De minister is te spreken over de creatie van werkgelegenheid, de omzet uit de olie- en gaswinning en het veiligstellen van het aanbod van de grondstoffen.
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.