Vroege Vogels

Sea the Truth

  •    •  
14-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Woensdag gaat de documentaire Sea the Truth in premiere. In deze film wordt duidelijk dat als we in het huidige tempo vis blijven vangen en eten alle oceanen en zeeën over 40 jaar leeggevist zijn.
Onderwaterfotograaf Dos Winkel, die het boek ‘Wat is er mis met Vis’ (2008) schreef, maakte de documentaire samen met het wetenschappelijk partijbureau van de Partij voor de Dieren, die op haar beurt ook verantwoordelijk was voor de documentaire Meat the Truth uit 2007.
‘Verantwoorde vis bestaat niet meer’, ‘vis is niet meer gezond, sterker nog: er zitten zoveel gifstoffen in vissen dat ze kankerverwekkend kunnen zijn’ en ‘de fabel rond de gezonde visolie moet maar eens afgelopen zijn’, citaten van Dos Winkel. Als het aan ‘de ambassadeur van de zee’ ligt moeten we wereldwijd meteen stoppen met het vangen van vis, voordat het echt te laat is.
Dos Winkel schreef een nieuw boek, ‘ De huilende zee ’, die begin juni uitkomt.   
Winkel was eind 2009 betrokken bij de oprichting van de Sea First Foundation . De beweging streeft 'naar een wereld waarin de mensheid de oceanen erkent als essentieel voor al het leven en actie onderneemt om deze te beschermen en te koesteren'. 
Meer informatie?
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.