Advocaat van de natuur en spreekbuis van het milieu.

Sea Rangers in opleiding

  •  
04-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
Sea Rangers

© Rob Buiter

'Boswachters op zee'. Dat wil de nieuwe Sea Ranger Service van Wietse van der Werf gaan leveren. Met zijn nieuwe bedrijf wil Van der Werf verschillende vliegen in één klap slaan. Zijn Rangers kunnen worden ingehuurd voor hand- en spandiensten bij onderzoek op zee. De rangers kunnen onderzoekers helpen bij het inrichten van zeewierboederijen of bij klussen rond windmolenparken op zee. Daarnaast kunnen de rangers, net als boswachters op land, de ogen en oren zijn rond beschermde natuurgebieden.

Groen en sociaal

Behalve deze groene diensten is de Sea Ranger Service ook een sociaal bedrijf, benadrukt Van der Werf. De rekruten worden deels geworven onder langdurig werkloze jongeren. Op dit moment doorlopen ruim veertig jongeren een zogenoemd 'bootcamp', waarbij ze de nodige basisvaardigheden leren voor het rangerleven op zee. Ze leren de basisbeginselen van duiken, varen met snelle motorboten en zeilen op zee. Uiteindelijk moeten de rangers gaan werken vanaf het eigen zeilschip van de rangerservice. In mei zullen uit de eerste rekruten 12 jongeren worden geselecteerd voor de echte opleiding en nog eens twaalf voor de reservelijst.
Meer informatie over de Sea Ranger Service staat hier .
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Maandag, woensdag en vrijdag versturen wij je alle informatie uit de radio en tv-uitzending en het laatste internetnieuws.